Toimituksen sanat

Hyvinvointitrendi on käynyt kuumana siitä asti, kun tavoitteellisesta salitreenistä ja proteiinin popsimisesta tuli pari vuotta sitten jättihitti. Viime aikoina buumi on kuitenkin alkanut saada uusia, sallivampia sävyjä: pelkän ulkokuoren trimmaamisen sijaan nyt tavoitellaan kokonaisvaltaisempaa hyvää oloa.

Uusi lempeämpi suuntaus ohjaa omiakin valintojani tänä keväänä ja oli siksi myös tämän julkaisun innoittaja. Hyvinvointini perusteet rakentuvat kauneudenhoitoon, liikuntaan ja syömiseen liittyviin rutiineihin. Tärkeää minulle on kuitenkin myös vapaus rikkoa näitä rutiineja, jos siltä tuntuu.

Kauneudestani huolehdin päivittäin, mutta välillä sallin itselleni myös meikittömät päivät. Louis Widmerin maajohtajan Arja Kauppisen neuvoa noudattaen, satsaan tänä keväänä laadukkaaseen aurinkosuojalliseen
kasvovoiteeseen ja jätän paksummat pakkelit talvivarastoon. Arjan suosittelemat tuotteet kesäiholle löytyvät hyvinvointiteemasta.

Liikuntaan liittyvissä rutiineissakaan en ole ehdoton. Hektisen päivän jälkeen salirääkkiä parempi valinta on yleensä reippailu Seurasaaren metsikössä. Luonnon keskellä mielikin lepää, kunhan vaatteet ovat mukavat ja säänkestävät. Tulevia kesäseikkailuja varten aion käydä hakemassa itselleni uudet, metsämaastoon sopivat kengät. Sellaiset bongasin jo Scandinavian Outdoorin Forumin myymälässä, kun kävimme haastattelemassa liikkeen myymäläpäällikköä tämän julkaisun juttua varten.

Syömisessäkin tulee olla sopivassa suhteessa rutiineja ja rentoutta. Pyrin syömään puhdasta, tavallista ruokaa, joka on mielellään luomua ja lähellä tuotettua. Välillä annan itselleni luvan nauttia myös satunnaiset herkkuöverit. Herkku voi kuitenkin olla välillä terveellisempi, kuten pala raakakakkua. Uusi tulokas lautasellani tulevat olemaan idut, jotka sopivat vaikkapa smoothien sekaan. Tämän julkaisun ruokateemassa itujen monipuolisuudesta
kertoo lisää Lounasidun Pirkka Rauvola.

Julistan uudeksi hyvinvointitrendiksi tasapainon, elämän balanssin. Otetaan siis tänä keväänä rennosti ja nautitaan luonnollisesta kauneudesta, ulkoilusta ja hyvästä ruoasta ilman stressiä. Toivon, että tämä julkaisu innostaa sinua tekemään juuri sinulle oikeita, hyvän olon valintoja.

Mira Järvelä | Projektipäällikkö | mira.jarvela@presser.fi


Balanssi kansiBALANSSI 2016

Julkaisija: Presser Oy
Päätoimittaja: Jasmine Plavsic
Projektipäälliköt: Mira Järvelä, Kati Tyllilä
Ulkoasu ja taitto: Virpi Vihervuori
Kannen kuva: Robert Lindström
Jakelu: Iltalehden liitteenä 6.5.2016
Painosmäärä: 78 000 kpl