Suomi on pienyrittäjien luvattu maa
Suomessa on todella runsaasti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka ovat työllistäjinä ja veronmaksajina Suomelle erittäin tärkeitä. Vientiteollisuus on myös erittäin merkittävä asia koko kansantaloudelle ja viennin parissa toimii kaikenkokoisia yrityksiä.
Uudet yrittäjät laittavat aina osaltaan talouden rattaat pyörimään luomalla uusia työpaikkoja. Suomi on yrittäjämyönteinen maa, mutta myös joidenkin yritystoimintaa harjoittavien mielestä liiankin byrokraattinen. Byrokraattisuus näkyy erityisesti aina jokaisen yrityksen perustamisvaiheessa. Uudelle yrittäjälle on luvassa taloudellista tukea esimerkiksi uusien työntekijöiden palkkaamista varten.
Liikeidean avulla yritys pystyyn
Jokaisella uudella yrittäjällä on aina liikeidea, joka kertoo minkälaiselle kohderyhmälle yritys valmistaa tuotteitaan tai tarjoaa palveluitaan. Liikeidean avulla vastataan kysymyksiin kenelle, mitä, miten ja miksi. Aloitteleva yrittäjä voi käydä lisäksi keskustelemassa ideastaan myös yritysklustereissa tai ELY-keskuksissa. ELY-keskuksilta saa apurahaa muun muassa oman tuotteensa vientiin globaaleille markkinoille. Taloudellista apua yrityksille tarjoavat myös Tekes sekä Sitra.
Yrityksen rekisteröinti
Hakija toimittaa Patentti- ja rekisterihallitukseen paperit, jossa näkyvät, kuka on yhtiön perustaja ja minkälaista on sen toiminta. Toiminimen ja osakeyhtiön rekisteröinti onnistuu myös verkon välityksellä. Suomen TE-toimistot myöntävät starttirahaa itsenäiseen työllistymiseen ja uuteen yritystoimintaan. Tukea voi saada pisimmillään jopa 12 kuukauden ajan. Tukea ei voi kuitenkaan hakea, jos yritys on jo toiminnassa.
Jokaisen aloittelevan yrittäjän kannattaa palkata itselleen heti kirjanpitäjä, jolloin yritystoiminta lähtee mukavasti käyntiin. Uuden yrittäjän kannattaa myös suorittaa yrittäjäkurssi, jonka opit auttavat monissa tilanteissa. Yrityksen alussa myös erityisesti markkinointi on tärkeää, jotta kohderyhmät saavat tietoa myytävistä tuotteista tai palveluista. Yrityksen verkostoituminen antaa mahdollisuudet uuteen asiakashankintaan ja liikekumppanien muodostumiseen. Oman alan tilaisuudet, kuten messut ja muut alan tapahtumat tutustuttavat potentiaalisiin asiakkaisiin ja uusiin yhteistyökumppaneihin.
Yrittäjän oma riskienhallinta
Yrittäjän arki on aina riskienhallintaa, sillä yrittäjä määrittää itse oman yrittäjäeläkevakuutusmaksunsa suuruuden. YEL-vakuutus on yrittäjälle todella tärkeä, sillä kyseisen vakuutuksen avulla yrittäjälle on aina luvassa tietty eläketurva työkyvyttömyyden ja vanhuuden varalle.
Yrittäjälle sairastuminen ei ole milloinkaan helppoa. Yrittäjän sairastuessa hänelle voidaan maksaa sairauspäivärahaa, edellyttäen kuitenkin, että yrittäjän omat työtulot ovat edun hakemista varten riittävät.